NORPAS 

Jenni Tieaho
Jenni Tieaho

Jenni Tieaho
Jenni Tieaho

1/1

Jenni Tieaho 

Teltta, ke-to 4.-5.8. 12:00 – 15:00
Pajutyöpaja, max 10 henkeä, 3 h

Kaksipäiväisessä työpajassa työstetään pajua taiteilija Jenni Tieahon ohjauksessa.

Työpajassa jokainen valmistaa oman teoksen pajusta.


 

Valimo La 7.8.
Jenni Tieaho: Artist talk 

Jenni Tieaho kertoo kuvin ja sanoin teoksistaan ja työskentelystään.


 

Veistoksia, ympäristötaidetta ja installaatioita tekevän taiteilija Jenni Tieahon teoksissa taipuvat luonnonmateriaalit ja teräs orgaanisiin mutoihin. Suomalaisesta mytologiasta ja metsätarustosta kumpuavissa isokokoisissa teoksissa hevospäiset hahmot ja myyttiset veneet kuljettavat tietoisuuden tasolta toiselle. Hevosella on tuohinen nahka, punainen pajun jäntevyys tai puunkappaleista kudottu hulmuava hame. Veneiden kaaret liehuvat pyörteiksi ja ovat jo matkalla tuonpuoleiseen.

 

- Luonto on kuin toinen kansalaisuus ja kieli, Tieaho toteaa ja sanoo mielikuvamaailman ja unen näkemisen pitävän meidät hengissä.

 

Norpaksen Artapark Taalintehtaalla kasvaa syyskuussa uudella teoksella, kun Jenni Tieahon “Musta joutsen” laskeutuu kolauunien läheisyyteen. Veneen muotoinen joutsenhahmo kannattelee kaipausta kaukomaille, odotusta, jonkin uuden löytymistä ja näkymättömän todeksi haaveilua. Musta Joutsen saa voimansa myötätuulesta, mutta myös alitajuntamme pohjavirroista ja on kuin keinutteleva kehto, uuden elämän tai viimeisen matkamme kannattelijana.

Tuuliajolla.JPG.jpg