KORONATURVALLISUUS

 

Festival Norpaksessa seurataan aktiivisesti ja noudatetaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen

sekä Varsinais-Suomen alueellisia koronaturvallisuusohjeita. Norpas ry on ollut yhteydessä Lounais-Suomen AVI:n useaan kertaan vuoden 2021 aikana ja huolehtinut rajoitusten ajankohtaisesta tilanteesta puheluilla 23.7. ja 29.7.  Lisäksi yhdistys on keskustellut festivaalin järjestämisestä kunnan tartuntatautiviranomaisen, kunnan johtavan lääkärin Sami Salmisen kanssa. Viimeisin puhelu tartuntatautiviranomaisen kanssa käytiin 29.7.

 

Huomioimme puhelussa alueen sekä valtakunnallisen koronatilanteen sekä tapahtuman demografisen ulottuvuuden, jossa erityishuomiona ja riskitekijänä tapahtuman järjestäjät näkevät festivaalin yleisön moni-ikäisyyden nuorista vanhuksiin suhteessa paikallisen väestön suhteellisen suuren iäkkäiden määrään. Lisäksi keskustelimme tapahtuman koronariskistä artistien ja vapaaehtoisten näkökulmasta. Teemme parhaamme tartuntojen välttämiseksi, mutta emme voi kuitenkaan taata täysin riskitöntä tapahtumaa. Jokainen osallistuja voi osaltaan vaikuttaa turvallisempaan festivaaliin.

 

1. Riittävät turvavälit

Olemme siirtäneet suurimmat konsertit sisätiloista ulkolavalle ja rajoitamme sisälavojen sekä majoituspaikkojen asiakaskapasiteettia turvavälit huomioiden. Yleisöä, vapaaehtoisia, artisteja ja työntekijöitä suojataan erilaisin fyysisin rakentein (esim. plekseillä), oleskelua ja kulkua tehostetusti ohjaavilla ja valvovilla toimilla, asiakkaille seisoma- tai istumapaikan osoittamisella tai ennakkolipunmyyntijärjestelmillä, joilla voidaan varmentaa ajallisen asiakasmäärän kautta riittävä väljyys. Kaikille asiakkaille ja osallistujille voidaan esimerkiksi osoittaa oma riittävän väljästi sijoitettu istuma- tai seisomapaikkansa niin sisä- kuin ulkotiloissa. Lavojen vastaavan pitävät huolta yleisökapasiteetin noudattamisesta.

 

2. Kasvomaskien käyttö

Yhdistys velvoittaa kasvomaskin käyttöä kaikille vapaaehtoisille ja työntekijöille työvuorojen aikana. Kasvomaskien käytölle esitysten aikana on yleisölle ulkotiloissa suositus, josta muistutetaan kuulutuksin ja ohjelapuin. Sisätiloissa esityksissä, näyttelyissä ja työpajoissa on kaikilla osallistujilla vahva maskisuositus, ellei maski vaikeuta kohtuuttomasti hengitystä tai mikäli muut terveyteen liittyvät syyt eivät estä maskin käytön. Kasvomaskisuositus koskee ensisijassa 12 vuotta täyttäneitä. Kasvimaskeja on jaossa yleisölle ja työntekijöille ilmaiseksi festivaali-infossa sekä esityspaikoilla. Henkilökunta muistuttaa tarvittaessa turvavälien ylläpitämisestä sekä maskien käytöstä.

 

3. Yleinen hygienia

Kiinnitämme erityistä huomiota festivaalitilojen siisteyteen. Siivouksen yhteydessä pyyhitään kosketuspinnat, kuten ovenkahvat, käsinojat, tasot ja pöydät, valokatkaisijat ja hanat vähintään päivittäin, mielellään kahdesti päivässä. Norpaksen baarissa ja terassilla puhdistus suoritetaan useammin, suunnilleen kolmen tunnin välein. Lisäksi aina sisätilojen esitysten jälkeen pinnat puhdistetaan huolellisesti sekä tila tuuletetaan. Huolehdimme, että kaikilla työntekijöillä, vapaaehtoisilla, artisteilla ja asiakkailla on mahdollisuus käsien puhdistamiseen sisä- ja ulkotiloissa. 

 

4. Jäljitys tartuntatilanteessa

Keräämme festivaaliasiakkaiden ja henkilökunnan yhteystiedot tiedottaaksemme mahdollisesta korona-altistuksesta. Tartunnasta ilmoitetaan välittömästi kunnan tartuntatautiviranomaiselle, jonka kanssa on menettelystä sovittu. Norpakseen ulkomailta saapuvat artistit ovat joko rokotettu tai testattu ja noudattaneet vaadittua karanteenia Suomeen saapuessaan. 

 

Ohjeet koronaturvalliseen festivaaliin:

1. Suosittelemme ennen festivaalille saapumistasi omaehtoista kontaktien välttämistä tai koronavirustestiä, ellet ole saanut vielä molempia rokotteita.

2. Älä saavu festivaalille, jos sinulla on koronaviruksen oireita. Peru osallistumisesi sähköpostitse info@norpas.fi. Liput palautetaan asiakkaille sairaustapauksessa.

3. Huolehdi käsihygieniasta, yski hihaan, pidä riittäviä turvavälejä ja käytä kasvomaskia tarvittaessa.

4. Jos huomaat festivaalin aikana koronaviruksen oireita, ilmoita välittömästi puhelimitse ensi-apuun.

Lue koko koronasuunnitelmamme tästä.