NORPAS 

Intermezzo
Intermezzo

Kristoffer Albrecht

Intermezzo
Intermezzo

Kristoffer Albrecht

1/1

Kristoffer Albrecht 

Fjällstugan, 4.-8.8.2021
Kuvateoksia-näyttely

Taiteilija on tavattavissa lauantaina klo 13-15.

 

Dals inn, ke-to 4.-5.8.klo 12-15
Mestarityöpaja

Kristoffer Albrecht antaa henkilökohtaista ohjausta omaa teostaan suunnitteleville. Työpajaan voi hakea vapaamuotoisella hakemuksella 20.6.2021 mennessä osoitteessa info@festivalnorpas.fi.  Mestarityöpajaan otetaan 3-5 osallistujaa.

 
Fjällstugan, la  7.8. klo
Kuvasta teos

Kristoffer Albrecht esittelee monimuotoisia kuvateoksiaan ja perehdyttää kuvateoksen tekemisen vaiheisiin. Vapaa pääsy.

 

Inkoolainen valokuvataiteilija Kristoffer Albrecht (s. 1961) on julkaissut yli 30 valokuvakirjaa ja opettanut valokuvausta mm. Taideteollisessa korkeakoulussa (nyk. Aalto-yliopisto) runsaat 30 vuotta. Albrechtin kuvat syntyvät havainnoista ja muovautuvat sävykkäisksi mustavalkovedoksiksi tai kuvateoksiksi. Albrechtille pieni on kaunista ja kauneus on ajan hiertämää, joka syntyy sattumanvaraisten osasten hetkellisesti asettuessa samalle näyttämölle. Kun kärpänen tutkailee paperin palasella kuollutta päästäistä tai peili peilaa itseään, ei draamaa tarvitse lähteä etsimään kotoa kauempaa, mutta eri puolilla maailmaa tehdyillä kuvausmatkoilla kokemuksen välittäjiksi tulevat ohikulkijat, ihmiset, hevoset tai linnut. 

Kulissit vaihtuvat ahtaista kortteleista aavana aukeavaan ulappaan ja sää on fyysistä: pilvet hipovat päätä, sade riepoo kulkijaa, sumu syleilee. Valokuvaajan katseesta tietämättömät tulevat osaksi tarinaa, joissa ihmisten aherrus näyttäytyy samankaltaisena kuin minkä tahansa eläväisen täällä maan päällä, yhtäaikaa ikuiselta ja ohikiitävältä. 

 

Norpas festivaaleilla nähdään kokoelma Albrechtin uniikkeja tai pienten editoiden kuvateoksia. Ajatuksen kirjasta ja kuvateoksesta Albrecht onkin vienyt omaan ulottovuuteensa ja niissä yhdistyvät käsityö, suunnittelu ja vedostaminen uutta luovalla tavalla. Omaperäisten kuvateosten tekemisen kulttuuri heräsi kukoitukseensa Taideteollisessa korkeakoulussa 1980-luvulla Pentti Sammallahden kuvateostyöpajoissa, joissa ilmaisussa yhdisteltiin erilaisia paino- ja vedotusmenetelmiä, typografiaa sekä kirjansidontaa. 

KrA, 2020.jpeg