Kemiönsaarella asuva taiteilija Antti Tolvi Festival Norpaksessa 2019. Kuva: Niilo Rinne

PAIKALLISTOIMINTA

Norpas ry toimii kattavien kansainvälisten suhteiden lisäksi aktiivisesti Kemiönsaaren paikalliskulttuurin parissa. Vuosittaisen Festival Norpaksen lisäksi yhdistys ylläpitää Taalintehtaalla residenssiä, jolla on vahva painotus julkiseen kuvataiteeseen ja ympäristötaiteeseen sekä yhteys paikalliseen suomenruotsalaiseen kulttuuriin.

 

Teospuisto Artpark juurruttaa taidetta pysyvästi Taalintehtaalle ympäristö- ja julkisen taiteen muodossa. Tuotamme vuosittain uusia julkisia taideteoksia Taalintehtaan kylälle yhteistyössä Kemiönsaaren kunnan ja muiden paikallisten toimijoiden kanssa. Teokset julkaistaan vuosittain Festival Norpaksen yhteydessä ja julkisesta taiteesta järjestetään keskustelu- ja esittelytilaisuuksia festivaaleilla. 

 

Vuosien mittaan Norpas ry on ollut myös osana tuottamassa useita produktioita. Visionamme on, että kymmenen vuoden päästä Taalintehdas tunnetaan taidekylänä, jossa on paljon kulttuurialan omaehtoistoimintaa, tapahtumia sekä taidetta näkyvillä ja koettavana.

 

KULTTUURIA

PAIKALLISTAPAHTUMIIN 

Vuonna 2021 Norpas ry:n uutena toimintamuotona on alkaa järjestelmällisesti tukea kemiönsaarelaisten taiteilijoiden osallistumista paikallisiin tapahtumiin. Tällaista yhteistyötä yhdistykseltä on kyselty eri tapahtumajärjestäjien toimesta ja pyrimme vastaamaan kysyntään. Tarkoituksena on palkata taiteilijoita esiintymään erilaisiin tapahtumiin, joita järjestävät esimerkiksi kyläyhdistykset, muut järjestöt ja seurat, yrittäjät sekä museot.

 

Keräämme parhaillaan verkostoa Kemiönsaarella toimivista taiteilijoista ja tapahtumanjärjestäjistä. Ota meihin yhteyttä mikäli sinulla on tarjottavana esitys tai tarvitset sellaisen tapahtumaasi!

Norpas ry

Masuunintie 5

25900 Taalintehdas

KEMIÖNSAARI

Y-tunnus: 2518908-1

info@festivalnorpas.fi

+358 40 770 0065

Suggestions for the programme and events: ohjelma(at)festivalnorpas.fi

We welcome suggestions but unfortunately we are unable to respond to all applicants.

  • Facebook Social Icon
  • Instagram
  • YouTube
  • Twitter