SUOMESTA VENÄJÄLLE

Fontankan talossa- näyttely Viipurissa

Anne Hämäläisen ja Sanni Sepon Norpas-festivaaleillakin esillä ollut näyttely runoilija Anna Ahmatovan elämästä oli esillä elokuussa 2019 Viipurin kirjastossa. Näyttely oli osa Suomen Pietarin instituutin järjestämää musiikki- ja runofestivaalia "Kohti Viipuria" ja sen tuottajana toimi Suomen Pietarin instituutti sekä Norpas ry.

Verkostoitumismatka

Norpaksen hallitus osallistui 16.-19.5.2019 järjestämälleen verkostoitumismatkalle Pietariin, jossa tutustuttiin kultturivaihdon mahdollisuuksiin. Matkalle osallistui 35 festivaali- ja tapahtumajärjestäjää yhteensä 26 eri tapahtumasta. Tapahtumia oli eri puolilta Suomea Sodankylästä Rääkkylään ja Kouvolasta Turkuun. Venäläisiä tapahtumia verkostoitumistapaamisessa oli yhteensä 14 kappaletta. Tilaisuus järjestettiin yhteistyössä Suomen Pietarin instituutin kanssa, Suomi-talon tiloissa.

 

LauNaun konsertin Pietarissa 

Verkostoitumistapahtumna yhteydessä järjestettiin LauNaun konsertti  SKIF-festivaaleilla Pietarissa Aleksandrinski-teatterin uudella näyttämöllä 18.5. ja kävimme tutustumassa useisiin eri kulttuuri- ja tapahtumatiloihin.  

Kun Suomi Putos puusta-valokuvakonsertti Pietrissa 15.12.2018

Norpas vei ensimmäisen suomalaisen esityksen Pietariin 15.12.2018. Kyseessä oli Norpaksessa ensi-iltansa saanut Pekka Turusen ja Ismo Alangon valokuvakonsertti Kun Suomi putos puusta, jota säestämässä oli Alangon lisäksi myös Jussi Jaakonaho. Aleksandrinski-teatterin näyttämö oli täynnä ja erityiseksi esityksen teki myös se, että Ismo Alangon kappaleet tekstitettiin esityksessä venäjäksi. Esitystä tuki Suomen Pietarin instituutti.

 

Konsertin yhteydessä Norpas järjesti myös ensimmäisen yleisömatkan Pietariin. Bussi oli täynnä tunnelmaa ja valmiina kohtaamaan niin lähellä mutta samalla niin kaukana Suomesta olevan metropolin.

Talmud Beach ja Faarao Pirttikangas Viipuriissa 

Yhteistyökumppanimme Eksport -kollektiivi Viipurista järjesti kanssamme minifestivaalin, jossa soitti paikallisia nuoren polven esiintyjiä, venäläisiä ammattiesiintyjiä kuten Николай «БУРЫЙ ja DarkRiver sekä viimein suomalainen Faarao Pirttikangas ja Talmud Beach. Minifestivaali toi mukavasti mieleen Norpaksen tunnelman, jossa nuori polvi kohtaa vanhat tekijät populäärissä ympäristössä. Toki tällä kertaa esiintymisareena oli Kemiönsaaren ruukkien sijaan Viipurin vanhassa kaupungissa seisova jo aikaa nähnyt kansantalo.


Norpas ry:n valtuuskunta tutustui mm. Suomen Pietarin instituuttiin, Pietarin valokuvamuseoon, Fish Fabriqueen, Puskinskaja 10:en ja muihin tuleviin mahdollisiin esiintymispaikkoihin.

Norpas ry

Masuunintie 5

25900 Taalintehdas

KEMIÖNSAARI

Y-tunnus: 2518908-1

Tel: +358407700065

Suggestions for the programme and events: ohjelma(at)festivalnorpas.fi

We welcome suggestions but unfortunately we are unable to respond to all applicants.

  • Facebook Social Icon
  • Instagram