Tarta Relena
Tarta Relena

Foto: Duna Vallès

press to zoom
Tarta Relena - © Irene Moray 4
Tarta Relena - © Irene Moray 4

press to zoom
Tarta Relena
Tarta Relena

Foto: Duna Vallès

press to zoom
1/2

TARTA RELENA

LAUANTAI 7.8.

19:00–00:00 Ulkolava, 30€, lapset alle 15-v. 15€

19:00 Tarta Relena (ES)

20:15 Yegor Zabelow  (BY)                                                   

21:45 Los Sara Fontán (ES)

23:00 13 Year Cicada (GER)

Tarta Relena syntyi vuonna 2016 kahden laulajan kiinnostuksesta tutkia a capellana erilaisia laulumusiikkityylejä. Tarta Relena ei halunnut jäädä pelkästään Välimeren musiikkiperinteeseen tai yrittää edes määrittää mitä se on, vaan antoi tyylinsä sekoittua myös erilaisten modernien lauluntekijöiden musiikin kanssa.

Tarta Relenan sovitukset ja molempien laulajien vahvasti erilainen sointi solmiutuvat yhteen tai vapautuvat solmuista, soljuvat kuin vedet tai raapivat kuin erämaa, karkaavat joskus dissonanssiksi ja löytävät äkkiä välilleen harmonian. Laulajat etsivät yksinkertaisuuden eri sävyjä ja pyrkivät rikkaaseen ilmaisuun mahdollisimman vähillä elementeillä.

Tähän mennessä Tarta Relena ovat julkaisseet kaksi EP:tä: Ora pro nobis ja Intercede pro nobis, joista molemmat ovat saaneet useita palkintoja, muun muassa arvostetun musiikkilehden Rockdelux:n parhaan EP:n palkinnon. Nyt he valmistelevat ensimmäistä LP:tä, joka yhdistelee yhä enenevässä määrin Välimeren musiikin perinteitä Barcelonan elektroniikkaskenen uusimpiin soundeihin.

Tarta Relenan muodostavat Marta Torrella, sanotaanko että kontra-altto, ja Helena Ros, sanotaanko että sopraano.

Kuvat: Irene Moray