Leivintupa
Leivintupa

Kuva: Marianne Jokinen

Leivintupa
Leivintupa

Kuva: Marianne Jokinen

1/1

JUHA VALKEAPÄÄ JA VUOKKO NUORTEVA

KESKIVIIKKO – LAUANTAI 4–7.8.

10:00–19:00 Norbackan, ilmainen (paikka varattava)

Juha Valkeapää & Vuokko Nuorteva: Leivintupa

Islaja säestää to 4.8. klo 17.30–18.30.

Islaja ja Lau Nau säestävät la 7.8. 13–14 ja 16–17. 

Jos haluat leipoa, varaa paikkasi puh: 040 726 24 24 

Norbackanin talo Ruukinmuseolla, ke-la, 4.–7.8. klo 10–19, leivonta-aika on varattava, muutoin vapaa pääsy.

Taiteilija Juha Valkeapää, leipoja Vuokko Nuorteva, muusikko Islaja säestää ajoittain

Aikoinaan ruukki tarjosi työntekijöidensä käyttöön leivintupia. Norpaksen leivintuvassa pääsee leipomaan ruisleipää 1700-luvulta peräisin olevaan juureen Islajan musiikin vauhdittaessa fermentaatiota. Kaikki tykötarpeet löytyvät paikan päältä: leivontavalmis juuri, jauhot, astiat, essut, hilkat jne. Tarvitset vain aikaa. Tervetuloa leipomaan yhdessä – ihmeen äärelle: miten se syntyy, miten se on, miten se tapahtuu.

 

Leipomaan pääsee yhdeksän ihmistä päivässä, leipominen kestää kolme tuntia, 

mutta tunnin kestävien työvaiheiden välissä on kahden tunnin tauko. 

 

Leivintuvalla voi myös käydä vain ihmettelemässä leivän syntyä, kertomassa omista leivintupakokemuksista ja kuuntelemassa Islajan musiikkia.

 

Leivontaa siis keskiviikkona, torstaina, perjantaina ja lauantaina kolmessa ryhmässä. 

 

Ensimmäinen ryhmä | 3 henkilöä

Klo 10–11 alustaa taikinan ja jättää sen kohoamaan

Klo 13–14 leipoo leivän ja jättää sen kohoamaan 

Klo 16–17 paistaa leivän ja saa leivän mukaansa 

 

Toinen ryhmä  | 3 henkilöä

klo 11–12  alustaa taikinan ja jättää sen kohoamaan

klo 15–16  leipoo leivän ja jättää sen kohoamaan 

klo 17–18  paistaa leivän ja saa leivän mukaansa 

 

Kolmas ryhmä  | 3 henkilöä

klo 12–13  alustaa taikinan ja jättää sen kohoamaan

klo 14–15  leipoo leivän ja jättää sen kohoamaan 

klo 18–19  paistaa leivän ja saa leivän mukaansa